Bosna i Hercegovina     | 27.09.2021. 14:40 |

Tegeltija-Kalabuhov: Intenzivirati trgovinsku i ekonomsku saradnju dvije zemlje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu.  

Ovom prilikom, Tegeltija je naglasio neophodnost unutrašnjeg dijaloga i poštivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH kao uslova za nesmetano funkcioniranje BiH.

Tokom sastanka, na kojem je razgovarano i o mogućnostima intenziviranja trgovinske i ekonomske saradnje, s obzirom da je Ruska Federacija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera BiH i jedan od najvećih investitora, naglašena je potreba za podrškom i podsticanjem veza između poslovnih zajednica dvije zemlje.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim dobrim i prijateljskim odnosima dvije zemlje, te iskazali opredjeljenje za daljnjim unapređenjem bilateralnih odnosa na obostranu korist.  

Ambasador Igor Kalabuhov je ovom prilikom uručio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH čestitku predsjednika Vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina, povodom njegovog rođendana, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

VMBiH - Suradnja s FRONTEX-om, bolja kontrola nezakonitih migracija

U Bruxellesu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta