Stranačke aktivnosti     | 27.09.2021. 14:11 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

U Banjaluci 2. oktobra veliki protest opozicije: Stop medijskom mraku

Predstavnici opozicionih stranka u Republici Srpskoj usaglasili su da će protest protiv medijskog mraka i pokušaja gašenja medijskih sloboda u Republici Srpskoj biti održani 2. oktobra u Banjaluci i pozvali građane da im se pridruže u što većem broju.

„Organizatori protesta su SDS, PDP, DNS, SPS, i Nebojša Vukanović. Protest će biti u 17 časova, očekujemo veliko prisustvo građana. Imamo mnogo toga da kažemo vlasti. Tražimo od RTRS-a da ima jednak pristup kako prema ATV tako i prema BN TV", rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović, danas u Banjaluci, gdje je održan sastanak opozicionih stranaka iz Srpske.

Šarović je kazao da je pokušaju gašenja određenih medija odnosno predajnika preko kojih se emituje njihov kanal samo kontinuitet u nastojanju da se za opšte izbore 2022. godine stvori jedna sasvim drugačija medijska slika prilagođenja vladajućoj strukturi.

On je rekao da će u narednim danima od strane organizatora protesta biti izneseni jasni zahtjevi prema vlasti.

"Jasno u subotu u slobodnoj Banjaluci poslaćemo poruku i zahtjev za slobodnu Republiku Srpsku. Hoćemo normalno demokratsko društvo, jednake zakone za sve. Da se ne smije dogoditi da bilo ko gasi medije samo zato što im se ne sviđaju", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Jako je važno, dodao je on, da kroz mirne proteste iskažemo svoj stav.

„Drugi oktobar je jako važan datum to je tačno 365. dana prije opštih izbora, kada ćemo izabrati put Srpske i kada ćemo odnijeti veliku pobjedu“, kazao je Borenović.

Goran Selak, predsjednik SPS-a rekao je da je ova stranka zauzela stavove o aktuelnim temama a to su stop blokadi Banjaluke, stop gašenju medija, hitna istraga o aferi kiseonik, stop kupovini zgrade za UIO BiH i stop blokadi Banjaluke.

„Mirni protest je zagarantovao pravo svakog građana Republike Srpske. Pozivam sve dobre i čestite ljude da se zajedno okupimo godinu dana pred izbore na Trgu Krajine i kažemo stop svim negativnim pojavama u društvu“, kazao je Selak.

Potpredsjednik DNS Radislav Jovičić rekao je da će ova stranka podržati protest i pozvao institucije da ispoštuju zaključak Parlametnarne skupštine BIH da se svim medijima omogući emitovanje zemaljskog signala nakon gašenja analognog signala.

„Pozivamo građane na ove mirne proteste i pozivamo nadležne institucije da krenu donositi i sprovoditi odluke koje su donesene u parlamentima. Podsjećam da je 2016 donesena odluka u Parlamentu BiH da se omogući svim komercijalnim televizijama i javnom servisu emitovanje signala“, kazao je Jovičić.

Izlazimo sa motom „stop medijskom mraku“ i hoćemo, istakao je Jovičić da omogućimo svim građanima Srpske da imaju mogućnost da prate sve medije.

Nebojša Vukanović predsjednik Pokreta za pravdu i red je istakao je da je krajnje vrijeme da narod reaguje na ponašanje moćnika, koji hoće da na mučki način unište BN TV i ostave prostor za neku novu televiziju.

„ Ne smijemo dozvoliti da ovo bude jedno totalitarno društvo i da budemo taoci jednog čovjeka koji je izgubio razum. Zato pozivam građane na mirne proteste i bez ijedne ružne riječi izrazimo svoje mišljenje. Dođimo 2. oktobra na ovaj protest i pošaljimo jasnu poruku otuđenim moćnicima ‘ dosta je’ ", Poručio je Vukanović.
Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom