Bosna i Hercegovina     | 27.09.2021. 14:07 |

U Milanu počinje 'Youth4Climate' uz učešće dvoje mladih ljudi iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27.septembra (FENA) - Italija će biti domaćin događaja "Youth4Climate: Driving Ambition", koji će biti otvoren sutra u Milanu i trajat će do 30. septembra, kao i pripremne ministarske konferencije koja će također biti održana u Milanu od 30. septembra do 2. oktobra 2021. 

"Youth4Climate" je događaj na kojem će učestvovati oko 400 mladih aktivista iz cijelog svijeta, a za svaku od 197 zemalja koje su dio UNFCCC-a odabrana su po dva učesnika.

Bosnu i Hercegovinu u Milanu će predstavljati Miloš Kovačević i Merima Hrapović, koje su Ambasada Italije u Sarajevu i Ured Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini imali zadovoljstvo upoznati prije polaska za Milano.

Mladi sudionici, starosti između 15 i 29 godina, određeni su poštujući geografsku i rodnu izbalansiranost. Selekcijom je nagrađen aktivizam po pitanjima klimatskih promjena i održivog razvoja.

U središtu milanskog sastanka bit će četiri glavne teme i nekoliko podtema. Za svaku od njih, od učesnika se traži da iznesu svoje prijedloge, najavljeno je iz Ambasade Italije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'