Kultura     | 27.09.2021. 13:11 |

Zbog bolesti glumca Mostarska liska završava dan ranije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. rujna (FENA) - Ovogodišnji 18. međunarodni festival komedije "Mostarska liska" zbog bolesti glumca Kruševačkog pozorišta završit će se dan ranije nego što je planirano.

Naime, zbog bolesti jednog od glumaca, Kruševačko pozorište koje je u natjecateljskom dijelu programa trebalo nastupiti u srijedu, 29. rujna otkazalo je svoje gostovanje, tako da će se festival završiti u utorak 28. rujna.

Zbog novonastalih okolnosti, pomjeren je i datum ceremonije zatvaranja i koncert grupe Divanhana koji će se u čast pobjednika festivala umjesto 30. održati 29. rujna.

"Pred nama su još dvije predstave, večeras predstava 'Ritina škola' Kazališta Planet Art iz Zagreba i sutra predstava 'Sakati Billy sa Inišmana' Bosanskog narodnog pozorišta Zenica", priopćeno je iz Narodnog pozorišta u Mostaru.

Stručni žiri u sastavu dramaturg Almir Imširević, reditelj Marko Misirača, te glumac i reditelj Velimir Pšeničnik Njirić dodijelit će u srijedu 28. rujna, na ceremoniji zatvatanja 'Velike liske' za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju i najboljeg glumca/glumicu, kao i posebne nagrade.

Također, bit će odabrane i najbolje predstave po ocjeni publike, u čijem su žiriju Nada Dalipagić, Faris Smajkić i Sarah Sarić, kao i žirija medija koje čine Meliha Smajkić (Dnevni avaz), Cvita Kusić (FENA) i Rosanda Zovko (FTV).

Ovogodišnje druženje će završiti koncertom grupe Divanhana u čast nagrađenih.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Večeras počinje 21. TKT Fest - Festival otvara predstava Zijaha Sokolovića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana