Servisne informacije     | 26.09.2021. 11:03 |

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima naredne sedmice u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima obilježit će narednu sedmicu u BiH.

U ponedjeljak, 27. septembra u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguća na zapadu i jugozapadu Bosne. Poslije podne i u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C. 

U utorak, 28. septembra u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Prema kraju dana prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 29 °C.

U srijedu, 29. septembra pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini i Krajini se očekuje kiša i pljuskovi. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

U četvrtak, 30. septembra u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na istoku Bosne i na krajnjem jugoistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18,  a dnevna od 12 do 18, na jugu od 22 do 27 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Narednih dana oblačno vrijeme sa kišom i snijegom

Narednih dana u BiH oblačno vrijeme, uz slabu kišu i snijeg na planinama

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!