Bosna i Hercegovina     | 25.09.2021. 12:09 |

Vlada KS: Softverska fiskalizacija je mnogo bolje rješenje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Na inicijativu Ministarstva privrede, Vlada Kantona Sarajevo (KS) traži od ministrice finansija Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Jelke Milićević da ispoštuje smjernice Parlamenta FBiH, stavi van snage Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH i krene u softversku fiskalizaciju kao mnogo jeftinije, trajnije i efiksanije rješenje - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- Ministarstvo finansija FBiH objavilo je u Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine br. 74/21 od 17. septembra 2021. godine novi Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u Federaciji Bosne i Hercegovine uprkos činjenici da je Parlament FBiH odbio zakon i uvođenje novih troškova privrednicima te dao jasne smjernice da se krene u softversku fiskalizaciju koja je daleko povoljnija i efektivnija od zamjene postojećih fiskalnih kasa - kazao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Imajući u vidu posljedice skoro osamnaestomjesečne pandemije koronavirusa, kao i opće uslove poslovanja, dodao je ministar Delić, ovo je novi udar na poslovne subjekte, zbog čega Vlada KS traži od Ministarstva finansija FBiH stavljanje van snage navedenog  pravilnika.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Vlada KS - Usvojen program utroška sredstava za zdravstvenu zaštitu životinja i sigurnost hrane

Premijer Uk donirao cipele i pozvao građane da se priključe projektu 'Stazom sjećanja 11.451...'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!