Bosna i Hercegovina     | 24.09.2021. 15:21 |

Konstituirajuća sjednica novog saziva Kolegija direktora Instituta za nestale

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - U Institutu za nestale osobe Bosne i Hercegovine danas je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Kolegija direktora koji, nakon prošlosedmičnog imenovanja, čine Nikola Perišić, Marko Jurišić i Mujo Hadžiomerović.

Rukovodstvo Instituta izabrano je nakon provedene konkursne procedure, a  članovi Kolegija direktora imenovani su na period od četiri godine. Ponovno su izabrani Perišić i Jurišić dok je novi član Kolegija Hadžiomerović.

Dogovoreno je da će Kolegijem direktora najprije predsjedavati Nikola Perišić, a razgovarano je o dinamici i prioritetima u radu Instituta u narednom periodu.

Nakon održanog Kolegija Perišić, Jurišić i Hadžiomerović održali su i radni sastanak sa delegacijom iz Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) koju je predvodio Matthew Holiday, šef ICMP-ovog Programa za zapadni Balkan.

Akteri sastanka su izrazili spremnost da nastave saradnju koju su i do sada imali, i to kroz aktuelne, ali i nove projekte koje su spremni pokrenuti s ciljem pronalaska nestalih osoba za kojima se još traga na području naše zemlje, saopćeno je iz Instituta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta