Stranačke aktivnosti     | 24.09.2021. 14:11 |

Saopćenje za javnost KO SDP-a BiH HNK

FENA Saopćenje

Lopovska koalicija se iz Mostara proširila na cijelu Hercegovinu

24. Septembra 2021.

Mi u SDP-u obradovani smo viješću koju su ponosno iz SDA objavili, a to je da su konačno javno sa NES-om (odnosno bivšim članovima SBB-a), nakon Mostara, potpisali, formalizirali i proširililopovsku koaliciju na nivo HNK. Ovim potezom padaju sve maske i bezočne laži koje su do sada iz ove prikrivane koalicije trpjeli svi građani u Mostaru i Hercegovini.

Naime, nakon bezočne krađe na mostarskim izborima, koja je izvedena u režiji ljudi iz ova dva politička subjekta, a što je dokumentirano i dokazano ponovnim prebrojavanjem glasova na desetinama biračkim mjesta, kao i dokumentima Centralne izborne komisije, evidentno je da istim putem kreću kada su u pitanju izbori koji će se dogoditi 2022. godine.

Kao nagrada za prljavo odrađeni posao u Mostaru sada je potpisan i formalni ulazak NES-a u Vladu HNK zajedno sa HDZ-om, čime ovaj opskurni politički projekt ostaje ono što je i bio – obični satelit i izvršitelj prljavih poslova za SDA.

U zamjenu za takve kriminalne radnje za koje još uvijek niko ne odgovara, očigledno je uspostavljen i jasan sistem zaštite organizatora mostarskih izbornih krađa kao i njihovog nagrađivanja kroz zapošljavanja u Gradu Mostaru kao i u državnim poduzećima, a sada se isti princip provodi i na nivou HNK. Krajnji cilj je, naravno, nakon mostarskih, nekažnjeno ogranizirati izbornu pljačku i 2022. godine.

Mi iz SDP-a ovim putem možemo još jednom upozoriti nadležna Tužiteljstva da se izborna mafija u Hercegovini na ovaj način dodatno institucionalno organizira i proširuje područje svog djelovanja, te da je potrebno posebnu pažnju dodatno usmjeriti na budžet HNK koji je u još većoj opasnosti da bude dodatno opelješen.

S druge strane, upozoravamo sve građane HNK da sada moraju otvoriti četvere oči, zaključati vrata i prozore jer je formaliziran politički blok za krađu, jer ko krade na izborima taj krade na svakom koraku. Od ovakvih kao što su oni u kombinaciji sa HDZ-om zaista je moguće sve očekivati.

Također, ovim putem poručujemo da SDP ovaj proces neće gledati skrštenih ruku već ćemo u koaliciji sa građanima krenuti u okupljanje svih normalnih političkih subjekata kojima je potpuno jasno što se zaista dogodilo na mostarskim izborima. Nećemo dopustiti da se isti scenarij lopovluka, krađe i izbornog inženjeringa dogodi i 2022. godine. Sve ovo što se događa znali smo već duže vrijeme, ali smo čekali da konačno ozvaniče svoju lopovsku koaliciju i time razotkriju svoje stvarne namjere. Izbor za sve je sada vrlo jednostavan: Ili ste s nama ili uz koaliciju HDZ-SDA-NES koja od sada i formalno čini Vladu HNK!?

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana