Stranačke aktivnosti     | 24.09.2021. 13:12 |

Saopćenje za javnost SDP-a

FENA Saopćenje

  Šef Kluba zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić i delegat SDP BiH u federalnom Domu naroda Aner Žuljević su ispred klubova zastupnika i delegata SDP-a u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH po treći put, nakon pokušaja iz 2017. i 2019. godine, uputili u parlamentarnu proceduru Zakon o minimalnoj plati koji će osigurati da već u 2022. godini zagarantovana minimalna plata bude 750 KM.

Usvajanjem SDP-ovog Zakona o minimalnoj plati osiguravamo da konačno radnici u Federaciji BiH imaju koliko toliko dostojanstvenu platu spram sve većih troškova života kao i povećanja iznosa potrošačke korpe.

Predlaganje ovog zakona prvi je korak kada je pitanju Set zakona koji će SDP uputiti u proceduru, a koji se direktno tiču poboljšanja životnog standarda naših sugrađana.

 Obzirom da je premijer Novalić u međuvremenu očigledno evoluirao od njegovog poznatog stava:”da je povećanje minimalne plate sa 380 KM na 420 KM društveno opasno i da će ugroziti ekonomiju”, te da je sada javno rekao da ona treba biti 700 KM, također ga javno pozivamo da tu želju, nijet, naum i obećanje demonstrira tako što će osigurati da njegova parlamentarna većina podrži usvajanje SDP-ovog zakona.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!