Bosna i Hercegovina     | 24.09.2021. 12:17 |

U akciji 'Konak' SIPA uhapsila tri osobe, među njima i dva policajca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u akciji kodnog naziva „Konak“, na području Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona uhapsili tri osobe, a među uhapšenima su i dva policijska službenika Granične policije BiH.

Uhapšeni su zbog postojanja sumnje da su počinile krivična djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ „Primanje poklona i drugih oblika koristi“ i „Primanje nagrade ili drugog oblika koristi radi trgovine uticajem.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2020. i 2021. godine zahtijevali i primili određeni novčani iznos, kako bi osigurali prijem u radni odnos u Graničnu policiju BiH.

U toku su pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšene osobe će biti sprovedene u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uz podršku  Obavještajno sigurnosne agencije BiH, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske uprave Posušje, saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promovirano deset policajaca SIPA-e

Rusija uhapsila četvoricu osumnjičenih za ubistvo 93 osobe u koncertnoj dvorani u blizini Moskve

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!