Bosna i Hercegovina     | 23.09.2021. 14:13 |

Vlada ŽSB-a usvojila nacrt programa javnih investicija

FENA Duško Pucar

TRAVNIK, 23. rujna (FENA) -  Vlada Županije Središnja Bosna (ŽSB) usvojila je na današnjoj sjednici u Travniku nacrt programa javnih investicija ŽSB za razdoblje 2022. – 2024. godine.

Riječ je o planskom dokumentu, svojevrsnom katalogu projekata koji će poslužiti kao vodilja u planskom upravljanju javnim financijama i destinacija za privlačenje vanjskih izvora financiranja i ulaganja.

Županijska ministrica financija Mirjana Plavčić (HDZ BiH) kazala je kako su tri općine kandidirale priličan broj projekata.

- Na popisu imamo 174 projekta čija je vrijednost sa županijske razine najmanje 500.000, a s općinske najmanje 100.000 maraka. Ukupna vrijednost projekata u implementaciji i onih koji su kandidirani je oko 300 milijuna maraka, a nadalje je zanimljiva vrijednost i broj projekata kandidiranih s općinske razine. Posebno puno ih ima iz općina Travnik, Kreševo i Dobretići, koje su pokazale da pripremom adekvatnih programa imaju viziju za razvitak svojih lokalnih zajednica - rekla je Plavčić.

Prema njezinim riječima, sve općine još uvijek mogu kandidirati svoje projekte.

- Ovo je nacrt prijedloga, očekujemo do usvajanja prijedloga proračuna da i druge općine kandidiraju svoje projekte jer samo projekti koji su upisani u program javnih investicija i nalaze se na listi mogu biti sufinancirani iz proračuna i vanjskih izvora sredstava - rekla je Plavčić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Na naplatu sudskih presuda zaposlenici u Središnjoj Bosni čekaju više od deset godina (VIDEO)

Vlada ŽSB raskinula ugovore o koncesijama za 10 mini hidroelektrana

Vlada ŽSB priremila oko četiri milijuna maraka za gospodarstvenike

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta