Sport     | 23.09.2021. 13:02 |

Obilježavanje Evropske sedmice sporta od 23. do 30. septembra u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Na inicijativu Evropske komisije, sedmu godinu zaredom održava se Evropska sedmica sporta s ciljem ukazivanja na važnost sporta i tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja.

Pod sloganom „BeActive“, a suradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH i Federalnim ministarstvom kulture i sporta, Evropska sedmica sporta bit će obilježena i u BiH od 23. do 30. septembra 2021.  

U Sarajevu, Mostaru, Kiseljaku, Posušju i Grudama bit će održano sedam različitih manifestacija s ciljem poticanja stanovništva na aktivan način života.

Predstavnici Federalnog ministarstva kulture i sporta za ovogodišnjeg  BeActive ambasadora u okviru izabrali su bh. taekwondoistu Nedžada Husića koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto. 

Evropska sedmica sporta podsjeća na činjenice da sport i tjelesna aktivnost značajno pridonose dobrobiti građana, poboljšavajući njihovo fizičko i mentalno zdravlja. Nedavna istražavanja provedena u evropskim zemljama pokazala su da razina tjelesne aktivnosti stagnira, a u nekim državama čak i opada. Evropska sedmica sporta odgovor je na taj izazov, najavili su organizatori.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nedžad Husić viceprvak Evropskih igara u Krakowu

Ademović upriličio prijem za viceprvaka Evrope u taekwondou Husića

Husić: Zadovoljan sam srebrom u Manchesteru, tempiram formu za Grand prix

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom