Bosna i Hercegovina     | 23.09.2021. 10:49 |

DVD Vir i PVP Posušje dobili vrijednu opremu

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 23. rujna (FENA) - Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vir, osnovanom ove godine, u četvrtak je uručen osnovni set opreme koji uključuje komplet vatrogasnih odjela i naprtnjače za gašenje za šest vatrogasaca, dok je Profesionalna vatrogasna postrojba Posušje postala bogatija za jedno operativno vozilo.

Opremu je osigurala Općina Posušje u suradnji s Profesionalnom vatrogasnom postrojbom Posušje, a primopredaji su, uz pripadnike PVP Posušje i DVD-a Vir, nazočili i Mario Jukić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo, Ljubo Bradarić ispred Civilne zaštite općine Posušje, predsjednik OV-a Ivan Lončar i općinski načelnik Ante Begić.

Osvrćući se na današnju primopredaju, Begić je kazao kako je jako bitan faktor pri gašenju brzina reakcije, podsjetivši kako je Posušje od Vira udaljeno 20-ak minuta vožnje i da tu još gravitiraju Zagorje, Podbila i Zavelim, dakle, još udaljenija mjesta.

- Od dojave do dolaska PVP prolazi mnogo dragocjenog vremena u kojem može doći do eskalacije vatre. Upravo zbog toga dragocjeno je imati dobrovoljna vatrogasna društva u mjesnim zajednicama - naglasio je Begić i dodao da iz istih razloga postoji potreba da se dobrovoljno vatrogasno društvo formira i na sjeveru općine.

Ivan Polić iz DVD-a Vir zahvalio se Općini i PVP Posušje na uručenoj opremi, ocijenivši kako su odluci o osnivanja Društva u Viru Polić prethodili veliki problemi s požarima na području te mjesne zajednice koji su ugrožavali i kuće.

Kako su naveli iz Općine Posušje, podrška u opremanju novoosnovanog DVD-a će se nastaviti te je u planu donacija vatrogasnog vozila kojim će se u požarima manjih razmjera osigurati i autonomiju rada Društva.

Također, danas je i Profesionalna vatrogasna postrojba Posušje bogatija za jedno operativno vozilo koje je im je osigurala Općina Posušje. Riječ je o terenskom vozilu opremljenom vatrogasnom opremom za izvid i inicijalno djelovanje.

Inače, PVP Posušje zadužen je za nadzor i intervencije na čak 461 kilometar četvorni površine, od čega je veliki dio šumskog područja, a čak 58 posto šuma u Županiji Zapadnohercegovačkoj se nalazi na teritoriju Posušja.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Isporučena vrijedna oprema za službu Civilne zaštite Goražde

Završeno dvodnevno gostovanje AJB DOC Film Festivala u Posušju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom