Bosna i Hercegovina     | 23.09.2021. 10:08 |

Lukač se izjasnio da nije kriv za napad na Stanivukovića

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 23. septembra (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas se u Osnovnom sudu u Banjaluci izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti tada bivšeg poslanika, a danas gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, prenosi N1.

Lukač je danas kratko kazao da “nije kriv”.

Optužnica Lukača tereti da je u decembru 2019. godine u sali Narodne skupštine RS prijetio i udario tadašnjeg poslanika Stanivukovića.

Lukač se tereti zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“, koje je u vezi sa krivičnim djelom „tjelesna povreda“.

U optužnici se navodi da je Dragan Lukač prilikom posebne sjednice Narodne skupštine RS održane 23. decembra 2019. godine udario tadašnjeg poslanika Draška Stanivukovića.

Navodi se i da je Stanivuković premijeru RS Radovanu Viškoviću dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je premijer polomio i bacio na pod.

- Poslije toga, Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo i prijetećim tonom mu se obratio riječima – I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako… inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas - navedeno je u optužnici.

Još se navodi da je Dragan Lukač, kada mu je Stanivuković prišao, uputio riječi „Još jednom, još jednom majmune“, a potom ga „otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica“, čime mu je nanio tjelesnu povredu, nagnječenja sluznice donje usne.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Murphy s Lukačem i Kostreševićem o sigurnosnoj situaciji u RS-u

Grad Banja Luka: Ukinuti građevinsku dozvolu za vilu porodice Dodik

Uhapšeni osumnjičeni za upućivanje prijetnji gradonačelniku Drašku Stanivukoviću

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'