Sport     | 23.09.2021. 10:26 |

'Sport Fest 2021' - Promocija sporta i zdravih životnih stilova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Drugi festival sporta pod nazivom ''Sport Fest 2021'' najavljen je za 25. septembar u Centru Safet Zajko, u okviru evropske sedmice sporta koja se održava širom Evrope od 23. do 30. septembra pod sloganom #BeActive.

Cilj tog događaja je omogućiti da sport bude dostupan svima, potaknuti sudjelovanje u sportu i fizičkim aktivnostima te podići svijest o mnogim prednostima tjelesnih aktivnosti za sve - djecu, roditelje, rekreativce i starije osobe.

Na tom festivalu će biti prezentirano 20 vrsta sportova, među kojima su atletika, američki fudbal i ragbi, nogomet, košarka, gimnastika, odbojka, tenis, stoni tenis, teqball, taekwondo, gimnastika, crossfit, judo, hrvanje, karate, te fitness programi Fat burning, Full body workout, zumba i tabata.

Koncept Sport Festa je takav da će određeni sportovi biti prezentirani na centralnoj bini, dok će za ostale sportove biti postavljeni poligoni kojima će građani moći pristupiti i isprobati.

Organizator festivala je Agencija ''Hardino'', u saradnji sa Udruženjem za umjetnost kulturu i sport ''Spektar''. Taj događaj nominovan je od  federalnog Ministarstva kulture i sporta za realizaciju sedmice sporta, a podršku je dalo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

- Organizatori žele promovisati sport i zdrave životne navike te apeliraju na učesnike da vode računa o preporukama Zavoda za javno zdravstvo, u vezi s pandemijom Covid-19 - navodi se. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Najave događaja za 07.04.2024. godine (nedjelja)

Najave događaja za 07.04.2024. godine (nedjelja)

Najave događaja za 30.03.2024. godine (subota)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta