Bosna i Hercegovina     | 22.09.2021. 16:59 |

Zvizdić razgovarao s ambasadorom Slovačke o aktuelnoj situaciji u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas s ambasadorom Slovačke u BiH Martinom Kačom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i o putu prema članstvu u Evropskoj uniji i NATO savezu.

Zvizdić je rekao da BiH cijeni ulogu Slovačke na putu BiH ka EU integracijama i naglasio da je Slovačka u okviru Višegradske grupe jedna od najkostruktivnijih članica.

Pozdravio je odluku da u Bratislavi bude otvorena ambasada BiH i rekao da će to doprinijeti razvoju kako političkih odnosa tako i odnosa u oblastima kulture i obrazovanja između dvije zemlje.

Kad je riječ o ekonomskoj saradnji, Zvizdić je posebno naglasio činjenicu da je Slovačka među 30 najznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Kačo su se saglasili da su odnosi BiH i Slovačke dobri i da nema otvorenih pitanja. Rekli su da i u narednom periodu treba raditi na unapređenju ekonomskih odnosa, posebno kroz organiziranje biznis foruma koji će kvalitetnije povezati privrednike dviju zemalja, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta