Bosna i Hercegovina     | 22.09.2021. 16:58 |

Crnadak: Kada su pare u pitanju, tada nema blokada

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 22. septembra (FENA) - Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i narodni poslanik Igor Crnadak smatra da, kada su pare u pitanju, tada nema blokada, velikih riječi i političkih prepucavanja, navodeći primjer ministrice finansija RS-a Zore Vidović, koja  glasa na sjednici institucije BiH, ne mareći ni za zaključke Narodne skupštine RS, niti za opštu političku situaciju u kojoj je napravljena svojevrsna blokada institucija BiH.

Crnadak ističe da nije iznenađujuće što je ministrica 21. septembra, učestvovala u radu i glasala na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje, budući da je rok za kupovinu zgrade za potrebe te institucije 30. septembar.

Kako navode iz PDP-a do tada se treba odlučiti da li se prihvata ponuda firme bliske "SNSD-ovom šefu Miloradu Dodiku, a čija cijena je skoro 100 miliona KM, odnosno 61 milion KM više sredstava nego kojima UIO raspolaže u te svrhe".

Crnadak ističe kako kako ne bi iznenadilo ni da se naprasno relaksira politička situacija i Vijeće ministara donese odluku o odobrenju dodatnih sredstava, „pravdajući to da rade u interesu Srpske, iako je zakonom definisano da je UIO smještena u Banja Luci“.

Crnadak navodi i da je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio inicijativu po kojoj je Vijeće ministara dužno da u roku od sedam dana obustavi sve aktivnosti vezane za kupovinu zgrade od 100 miliona KM, u vlasništvu firme „Grand trejd“.

- U svakom demokratskom društvu izvršna vlast je podređena zakonodavnoj i odluke parlamenta se moraju poštovati. Prekrše li ovu odluku, dodaju li još 61 milion KM na 39 miliona kojima UIO već skoro deceniju raspolaže u svrhu kupovine ili izgradnje zgrade, neka znaju da će ih dočekati krivična odgovornost, koja povlači ozbiljne sankcije - navode iz PDP-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom