Bosna i Hercegovina     | 22.09.2021. 14:19 |

Zvizdić - Ji Ping: Nastaviti sa unapređenjem odnosa BiH i NR Kine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Jia Pinga.

Razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i o jačanju međusobnog političkog povjerenja između BiH i NR Kine, što će, kako je rečeno, doprinijeti razvoju bilateralnih odnosa.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ji naglasili su da je rezultat tradicionalno dobrih odnosa dvije zemlje, između ostalog, obostrano poštivanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i međunarodnog subjektiviteta.

Kazali su kako BiH i NR Kina imaju prijateljske odnose, ali i ocijenili da postoji značajan prostor za unapređenje u svim oblastima, a posebno u segmentu izgradnje infrastrukture, kao važnog cilja ekonomskog razvoja BiH i regiona, te kulture i obrazovanja.

Saglasili su se o tome da se odnosi dvije zemlje nastave unapređivati i izrazili očekivanje da će se dosadašnja saradnja nastaviti i u narednom periodu na obostranu korist – saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Zvizdića, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Radmanović: Neka Uskrs probudi nadu u svima nama i podstakne nas na plemenitost

Ademović: Uvjeren sam da će nas Uskrs nadahnuti da zajedno tragamo za boljom budućnosti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom