Ekonomija     | 22.09.2021. 13:41 |

Idući tjedan u Stocu predstavljanje projekta 'EUnity in diversity'

FENA Saopćenje

STOLAC, 22. rujna (FENA) - JU Radimlja Stolac zajedno s Općinom Stolac od četvrtka, 30. rujna do nedjelje, 3. listopada bit će domaćin sudionicima projekta "I care for Europe" s bogatim programom i upoznavanjem s kulturnom baštinom Stoca.

Ovaj susret predstavnika članica Mreže "I care for Europe" održat će se kao završni događaj projekta "EUnity in diversity" u sklopu stolačke manifestacije "Hercegovački plodovi Mediterana".

Mreža "I care for Europe", koja je osnovana 2013., uključuje 11 malih općina iz šest zemalja: Čapljina (BiH), Rab, Rakovica (Hrvatska), Aquileia, Recanati, Tarcento (Italija), Piran (Slovenija), Bač (Srbija), Općina Bar (Crna Gora) i Grad Metković (Hrvatska),te Javna ustanova "Radimlja" (u ime Općine Stolac) i Adriatic GreeNet-a kao tehnički koordinator mrežnih aktivnosti. Adriatic GreeNet je mreža malih europskih gradova s bogatom kulturnom tradicijom. 

Svečano otvorenje 7. susreta predstavnika Mreže malih europskih kulturnih gradova "I care for Europe" održat će se u restoranu "San Pjero" u Stocu, 30. rujna uz prigodan program.

Idućega dana, u petak 1. listopada u sklopu sajma "Hercegovački plodovi Mediterana" održat će se prezentacija tradicionalnih lokalnih kulturnih događanja i festivala sajmova svih jedanaest lokalnih zajednica uključenih u projekt "EUnity in diversity".

Zatim će biti svečano otvaranje sajma gdje će posjetitelji moći uživati i razgledavati izloženo.

U subotu, 2.listopada, sudionici projekta će u pratnji lokalnih vodiča i ravnateljice JU Radimlja Stolac Maje Lopin posjetiti  Trebinje, a pri povratku će se posjetiti špilju Vjetrenica koja je najpoznatija špilja u Bosni i Hercegovini i zaštićeni spomenik prirode, priopćeno je iz JU Radimlja Stolac.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

UNDP proveo analize energetske efikasnosti stambenog sektora u 36 opština i gradova u BiH

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta