Bosna i Hercegovina     | 21.09.2021. 17:36 |

Japanski biznismeni posjetili Livno

FENA Mario Loncar

LIVNO, 21. rujna (FENA) – Livanjski gradonačelnik Darko Čondrić primio je izaslanstvo japanskih biznismena kojima je tom prigodom prezentirao mogućnost ulaganja u Livno.

- Radi se o inicijalnom sastanku predstavnika Gradske uprave Livna s japanskom delegacijom do kojeg je došlo zahvaljujući veleposlaniku Bosne i Hercegovine u Japanu. Sastanku je nazočilo sedam članova japanske delegacije, predstavnika poslovnog i bankarskog sektora i lanca ugostitelja - kazao je u izjavi za medije Čondrić.

Dodao je kako je gostima iz Japana prezentirano Livno kroz povijest i kulturu te današnja situacija u tom gradu.

- Prezentirali smo poslovne mogućnosti na našem prostoru i ovaj sastanak predstavlja otvaranje Livna prema stranim investitorima, prateći poznate prakse drugih sredina, prije svega u Bosni Hercegovini i u Hrvatskoj - istaknuo je Čondrić.

Japansko izaslanstvo posjetilo je i Franjevački muzej i galeriju Gorica te Livanjsku mljekaru.

- Današnjim posjetom također je stavljen akcenat na turizam, jer je poznato da veliki broj Japanaca dolazi prvenstveno u Hrvatsku, dok na godišnjoj razini nekoliko tisuća njih posjeti i Bosnu i Hercegovinu - kazao je Čondrić.

Tokihiro Ikeda iz Japana kazao je kako mu je čast posjetiti Livno i Bosnu i Hercegovinu na 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Bosne i Hercegovine.

- Impresioniran sam bogatom poviješću i prirodom BiH, kao i toplom dobrodošlicom. Žao mi je što japanski državljani još nisu prepoznali tu bogatu povijest BiH. Vidjeli smo ovdje divnu prirodu, proizvode i mogućnosti suradnje i potrudit ćemo se sve to prezentirati japanskim turistima kako bi došli ovamo i iskusili ovo podneblje - poručio je Ikeda.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Prva japanska privatna raketa eksplodirala nakon lansiranja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo