Najave     | 21.09.2021. 15:35 |

Sattler sutra u posjetu Konjicu, Jablanici i Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. rujna (FENA) - Voditelj Izaslanstva EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini veleposlanik Johann Sattler posjetit će u srijedu, 22. rujna, Konjic, Jablanicu i Mostar.

Sattler će se u Konjicu sastati s načelnikom Općine Osmanom Ćatićem, te posjetiti Muzej drvorezbarstva koji je firma Rukotvorine iz Konjica otvorila 2019. godine uz podršku EU.

Muzej je posvećen drvorezbarstvu u Konjicu, stoljetnoj tradiciji i kulturno-povijesnom naslijeđu tog kraja, koje je 2017. godine uvršteno i na UNESCO-ovu listu nematerijalne baštine.

U sklopu posjeta Jablanici, veleposlanik Sattler će zajedno s načelnikom Općine Damirom Šabanovićem posjetiti 'Most M' d.o.o., prvo socijalno poduzeće u toj općini koje je osnovalo Udruženje žena MOST uz podršku EU i granta iz programa EU4Business.

Veleposlanik Sattler će se potom u Mostaru pridružiti "Mostarskoj biciklijadi" koju organizira Biciklistički klub Mostar u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, u povodu obilježavanja Svjetskog dana bez automobila, kako bi dao podršku zdravom i aktivnom načinu života.

U večernjim satima Sattler će zajedno s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i direktorom Mostarske škole roka Orhanom Maslom svečano zatvoriti Open City Mostar Festival koji je podržala EU.

Tijekom 22 dana festivala, na 10 lokacija širom grada, održane su brojne glazbene, kulturne i edukacijske aktivnosti, koje su realizirane u partnerstvu Mostarske škole roka i Grada Mostara. Nakon ceremonije zatvaranja, uslijedit će završni koncert slovenačkog pop glazbenika Magnifica, priopćilo je Izaslanstvo EU u BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sattler: CIK je zadužen za izborni proces u BiH, tako će ostati i u budućnosti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom