Bosna i Hercegovina     | 21.09.2021. 13:54 |

Centar Travnika pretvara se u pješačku zonu; djeca učila o sigurnosti u prometu

FENA Duško Pucar

TRAVNIK, 21. rujna (FENA) - Travnička predškolska i školska djeca u utorak su povodom Europskog tjedna mobilnosti na glavnom gradskom trgu na kojem je napravljen pravi mali poligon s prometnim znakovima, semaforima i policijom, vozila električne automobile i educirala se o prometu.

Nastavak je to aktivnosti općine na osnaživanju ideje centra grada kao pješačke zone koja dolazi nakon što je glavna gradska ulica, Bosanska, od 13. rujna postala pješačka zona.

Načelnik Kenan Dautović (SDA) kazao je kako je glavne nagrade za najuspješniju djecu osigurao veleposlanik Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler.

"Na neki način nas je ohrabrio da se upustimo u ovo i osigurao je glavne nagrade. Ovo je jedan od rezultata zatvaranja Bosanske ulice za promet i njenog pretvaranja u travnički korzo", kazao je Dautović, dodavši kako su reakcije na zatvaranje glavne ulice za promet uglavnom pozitivne.

"Ta odluka nije došla preko noći. Najveći broj komentara je vrlo pozitivan, iako ima i onih koji su izgubili određene privilegije koje im nisu pripadale, oni se najviše bune. Ako netko misli da kršenjem zakona može ostvariti dodatni profit taj se prevario u matematici. Mislim da je ovo za dobrobit građana", rekao je Dautović.

Vrtićka djeca su uživala, iako su na početku bojažljivo gledala nekoliko službenika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB).

"Djeca su učila osnove sigurnosti i imala su prilike vidjeti kako se to ponašaju vozači, a kako pješaci i biciklisti u prometu. U početku je bilo malo straha u kontaktu s policijom, ali kasnije su se opustili i bilo im je lijepo i ugodno", rekao je Jasmin Hrnjić, ravnatelj JU "Vrtić" Travnik.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Beograd: Policija podnijela prekršajnu prijavu zbog trovanja djece alkoholom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana