Stranačke aktivnosti     | 21.09.2021. 13:17 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

“Bosna i Hercegovina je, po stranici worldometers, izbila na prvo mjesto u Evropi po smrtnosti na milion stanovnika, a u svijetu je na drugom mjestu, poslije Perua.

Izvještaj Transparency International kroz koji mjere indeks percepcije korupcije u 180 zemalja i teritorija širom svijeta ističe uticaj korupcije na odgovore vlada na COVID-19, pozicionirao je BiH u rang najlošijih u Evropi.

Juče je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke objavilo zvanične podatke o broju upisanih prvačića u školama u FBiH i navelo da je ove godine 50 posto manje upisanih u odnosu na prije 10 godina kad je broj iznosio 35.524. Dakle, za 10 godina smo prepolovili broj upisanih prvačića u školama u FBiH.

Ovo su sve zvanični podaci i nije priča rekla- kazala.

S druge strane imamo vladajuće lidere koji hodaju po BiH, prave kampanje, okupljaju stranačke kadrove i poručuju: “igramo bijelim figurama. Imamo inicijativu, i stratešku i taktičku. Vodimo procese. Narod ponovo gleda u SDA sa povjerenjem i nadom, i faktički samo od nas očekuju rješenja".

To su samo jeftine parole i sljepilo ljudi koji su najodgovorniji za one tužne i sramne brojke i statistiku iznad. I to neće promijeniti naše loše stanje, jer slatke laži ne pomažu, treba nam gorka istina i hitna akcija. Zato, pozivamo sve u BiH, koji žele i nešto znaju, prvenstveno stručne ljude i ozbiljnu opoziciju, ali i poštene i odgovorne pojedince iz vlasti da se okupimo oko definisanja najboljih rješenja i zaustavimo ove negativne trendove i brojke.

Mi smo iz Nezavisnog bloka pripremili nacrt mogućih rješenja, spremni smo ih prezentirati svima, ali nam je želja da zajedno utvrdimo najbolja rješenja i odgovore na kojima bismo svi onda ozbiljno radili.

Umjesto svađa, laži, populizma i jeftinih parola, pozivam da ove mjere utvrdimo što prije i na njima zajedno radimo. Radi svih nas, djece, mladosti i države Bosne i Hercegovine,” izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije