Stranačke aktivnosti     | 21.09.2021. 12:43 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osuđuje šovinističke, seksističke prijetnje i izljeve mržnje prema Lani Prlić, potpredsjednici SDP BiH, a sve zbog njenog Facebook statusa u kojem poziva građane da se vakcinišu.

Količina uvreda i prijetnji nakon ovog posta je nešto sa čime se moraju pozabaviti nadležni sigurnosni organi, pogotovo jer se dobrim dijelom radi o osobama koje nemaju hrabrosti da pišu pod svojim pravim imenom i prezimenom.

Vjerujemo da ovakva količina mržnje ne bi bila usmjerena prema nekom muškarcu, nego je očigledno da su se vrijedni pregaoci zavjera o tome kako korona ne postoji, obrušili na Lanu Prlić zato što je ženska osoba.

Iako je ljudsko pravo svakog građanina da donese odluku o tome da li se treba vakcinisati ili ne, poziv Lane Prlić na vakcinaciju predstavlja civilizacijsku urgenciju.

Urgencija se pogotovo odnosi na građane Bosne i Hercegovine, čija je država apsolutnim nemarom viših nivoa vlasti, upetljanih u razne afere sa kupovinom medicinskih potrepština za pandemiju, postala prva po broju smrtnih slučajeva od korone u Evropi, a pri vrhu je i svjetskog poretka.

Svima koji prijete, promoviraju nasilje i šire mržnju zbog ovakvih poteza, poručujemo da svako ima pravo da radi sa svojim zdravljem šta god želi, kao što to radi i naša Lana Prlić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo