Bosna i Hercegovina     | 20.09.2021. 15:48 |

Ramić i Džafić potpisali sporazum: Počinje izgradnja puta Prnjavor - Čanići

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) – Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Kalesija Sead Džafić potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju putnog pravca Prnjavor - Čanići u općini Kalesija.

Sporazum je potpisan u Vladi Federacije BiH, gdje su ministar Ramić i načelnik Džafić razgovarali i o drugim projektima koje Federalno ministarstvo raseljenih  osoba i izbjeglica implementira na području ove općine.

- Izgradnju, rekonstrukciju i asfaltiranje ove putne dionice smo i obećali završiti. Danas smo potpisali sporazum koji definiše podjednako učešće u projektu. Proceduru izbora izvođača će provoditi Ministarstvo – kazao je ministar Ramić.

Radi se o putu dužine oko 3.500 metara, koji, kako je Ramić pojasnio, povezuje nekoliko naselja i put je posebno važan za sve Kalesijce jer je korišten kao alternativni putni pravac u ratnom periodu. 

- Dobra saradnja lokalne zajednice sa višim nivoima vlasti znači i bolje uslove života za stanovnike Kalesije. Završetkom ovog putnog pravca centar Kalesije će biti povezan sa rubnim naseljima općine -  istakao je ministar Ramić.

Općina Kalesija sufinansira projekt sa 50 posto  ukupne vrijednosti, u iznosu 150.000 KM, a isto toliko će dati i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

- Izgradnjom puta sigurno ćemo rasteretiti i magistralni put jer će mnogo naših sugrađana ovim putem brže do Kalesije. Ovo je dokaz da Općina Kalesija nastavlja institucionalnu saradnju sa Ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice i hvala ministru što nije zaboravio Kalesiju i naše projekte - kazao je načelnik Džafić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'