Regija     | 20.09.2021. 13:24 |

Srbi na prelazu Jarinje zbog odluke o registarskim tablicama

FENA Internet

PRIŠTINA, 20. rujna (FENA) - Pripadnici specijalne jedinice Rosu od jutros na administrativnom prelazu Jarinje pretresaju građane koji su se pješice uputili ka središnjoj Srbiji, jer drugačije ne mogu da pređu.

Prelaz je blokiran u oba pravca, a nezadovoljni Srbi sa sjevera Kosova okupili su se na Jarinju kako bi izrazili protest zbog odluke prištinskih vlasti da uvede recipročne mjere prema Srbiji i naloga da sva vozila sa srpskim registarskim tablicama pri ulasku na Kosovo moraju da stave probne kosovske tablice, prenosi Kosovo online.

Kosovska policija je još jučer u tu svrhu na prelazima instalirala nekoliko montažnih kontejnera, a od jutros su prelaze Brnjak i Jarinje zaposjeli i pripadnici specijalne policijske jedinice Rosu, koji se nalaze raspoređeni širom sjevera Kosova.

S narodom okupljenim na Jarinju nalaze se i predstavnici Srpske liste, koji su zatražili od Beograda i međunarodne zajednice da im pomogne u rješavanju ovog problema.

MUP Kosova je priopćio da ima oko 9.500 nevažećih tablica koje su izdane u izmještenim kosovskim policijskim upravama u središnjoj Srbiji.

MUP Kosova neće izdavati probne tablice, a postojeće srpske tablice bit će oduzimane, prenose mediji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Kosovo: U nedjelju glasovanje za smjenu gradonačelnika u općinama sa srpskom većinom?

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'