Ekonomija     | 20.09.2021. 13:25 |

Predsjedavajući Tegeltija sa predstavnicima Svjetske banke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Predsjedavajući Vijećaa ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas s predstavnicima Svjetske banke -  direktoricom za strategije i operacije za region Evrope i centralne Azije Sjaoćing Ju (Xiaoqing Yu), regionalnom direktoricom za Zapadni Balkan Lindom van Gelger i šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH Kristoferom Gilbertom Šeldonom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim ekonomskim temama i nastavku saradnje na realizaciji projekata koje podržava ova međunarodna finansijska institucija.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo podrškom koju je Svjetska banka pružila BiH tokom pandemije virusa korona, kao i nastavkom saradnje na projektima čiji je cilj podrška oporavku privrede.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja o prioritetima koji će se naći u novom Okviru partnerstva za naredni četvorogodišnji period između BiH i Svjetske banke. 

U tom svjetlu, zajednički je ukazano na potrebu nastavka realizacije aktivnosti na provođenju aktuelnih projekata, te nastavka razgovora o pružanju strateške podrške u oblastima značajnim za unapređenje oblasti infrastrukture, zdravstva, upravljanja javnim resursima i životne sredine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izvještaj Svjetske banke - Širi se jaz između bogatih i siromašnih

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Hrnjić razgovarao s predstavnicima Svjetske banke o otpornosti i konkurentnosti poljoprivrede

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'