Svijet     | 20.09.2021. 10:06 |

Pet osoba ubijeno u pucnjavi na univerzitetu u Permu u Rusiji

FENA Internet

PERM, 20. septembra (FENA) - Pet osoba je ubijeno i šest ranjeno u pucnjavi u kampusu univerziteta u ruskom gradu Permu. Počinilac je uhapšen. Užasnuti studenti snimljeni su kako bježe iz zgrade skačući kroz prozore, javlja Russia Today.

Incident se dogodio na Državnom univerzitetu u Permu, jednom od najstarijih univerziteta na Uralu.

Fakultet je na društvenim mrežama u ponedjeljak ujutro upozorio sve koji su bili u kampusu da ga napuste, ako je moguće, ili da se zatvore u učionice.

Istražitelji su rekli da je u pucnjavi ubijeno pet osoba i šest ranjeno. U međuvremenu, hitne službe u Permu saopćile su da je u incidentu nastradalo više od 10 osoba.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama koji je očigledno snimljen na licu mjesta vidi se kako studenti bježe kroz prozore.

Drugi video zapis snimljen iz zgrade prikazuje naoružanu osobu obučenu u crno i sa kacigom koja polako prolazi kampusom dok užasnuti ljudi bježe.

Kriza je završila hapšenjem počinitelja, izvijestili su univerzitet i policija. Prema nekim medijima, policija je pucala na napadača.

Zvaničnici iz policije su rekli da je napadač student univerziteta na kojem su se napadi dogodili. Raniji nepotvrđeni izvještaji identificirali su ga kao 18-godišnjeg napadača po imenu Timur Bekmansurov, koji je navodno ostavio poruku objašnjavajući svoje motive za napad na društvenim mrežama.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Češka će predložiti zabranu uvoza ruskog i bjeloruskog žita u EU

Scholz neće čestitati Putinu izbornu pobjedu

Ukrajina oborila 17 od 22 ruska drona iznad devet ukrajinskih regija

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti