Sport     | 20.09.2021. 10:43 |

Hajrudin Vejzović pobjednik Memorijala 'Matica Šušteršiča i Patrika Cvetana'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Najbolji bosanskohercegovački sprinter i član AK 'Sloboda Tehnograd' Hajrudin Vejzović nastavio je niz pobjeda u ovoj godini, osvojivši prvo mjesto na Međunarodnom atletskom mitingu 'Memorijal Matica Šušteršiča i Patrika Cvetana', koji je 16. septembra održan u Ljubljani.

Na tom takmičenju pobijedio je u trci na 100 m, a osim pehara za osvojeno prvo mjesto, pripao mu je i pehar za Memorijalnu trku po kome miting i nosi naziv.

Osim Vejzovića, u subotu na Međunarodnom atletskom mitingu “Dani berbe grožđa” i “Bože Gagro” koji je održan u Čitluku, nastupili su i mlađi članovi AK “Sloboda Tehnograd” koji su ostvarili odlične rezultate osvojivsi sedam medalja, ali i nekoliko ličnih rekorda.

Medalje su osvojili Bakir Baković (u trci na 60 m za mlađe juniore), Bakir Musić (u skoku u dalj za mlađe juniore i troskoku za seniore), Ismihan Muratović (u skoku u vis u kategoriji pionirki), Kerim Halilović, u trci na 60 m u kategoriji cicibana, Ajna Nezirovac (u trci na 60 m u kategoriji cicibanki), Ajla Babajić (u bacanju vortexa u kategoriji cicibanki).

- Na mitingu su još nastupali Ema Mešković, Adian Mešković, Ema Halilović, Nudžejma Vrabac, Berina Mujanović, Melina Murgić, Ema Zahirović, Ajša Babajić, Alina Alić, Lejla Hodžić, Ema Kasumović, Begajet Siljić, Maid Imamović, Muamer Imamović, Ahmed Hodić, Nikola Pavljašević, Amar Bećirović i Vedad Suljkanović - navodi se. 

Već narednog vikenda AK Sloboda Tehnograd je organizator Ekipnog prvenstva BiH za dječake i djevojčice, dok će Hajrudin Vejzović nastupiti na Međunarodnom atletskom mitingu u Zadru.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Dva državna rekorda Bakira Musića i tri najbolja rezultata svih vremena za AK 'Sloboda – Tehnograd'

Zagreb - Završeno 29. međunarodno takmičenje u učenju Kur’ana, prvi put pobijedila žena

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana