Kultura     | 19.09.2021. 12:36 |

Treću festivalsku večer "inBoxa" obilježili Tarik Filipović i Marta Bereš

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 19. rujna (FENA) - Tarik Filipović i Marta Bereš obilježili su treću festivalsku večer s predstavama "Ćiro" i "One girl show", čime je završen natjecateljski dio programa na Regionalnom festivalu monodrame "inBox".

Treću festivalsku večer otvorio je Tarik Filipović sa svojom monodramom "Ćiro" posvećenom Travničanu i "treneru svih trenera" Miroslavu Blaževiću.

Iako nije prvi put da s njom dolazi u travnički kraj, puno gledalište pokazalo je kako je predstava o njihovu sugrađaninu uvijek dobrodošla, priopćeno je iz Kazališta mladih Korifej. 

"Da se izrazim nogometnim rječnikom, svaka je ova predstava kao utakmica. Iako je u jednu ruku igram s lakoćom, svaki put moram dati sve od sebe. Posebice zato što je ljude jako teško nasmijati kvalitetno i dobro, a ova predstava je stvorena, između ostalog, upravo radi toga", izjavio je Filipović.

Nakon "Ćire" na sceni je uslijedila monodrama "One girl show", u izvedbi Marte Bereš.

"Predstava nije bazirana samo na istinitim događajima iz mog života, nego i na mojim lažima. Ovu sam predstavu odigrala već gotovo devedeset puta tijekom čega je bilo najrazličitijih reakcija - od odlaska publike na pola do situacija u kojima se gledatelji vraćaju predstavi po deseti put", kazala je Bereš.

Osim sinoćnjih predstava, na festivalskom se programu našlo i interaktivno predavanje predsjednice žirija prof. dr. sc. Sanje Nikčević pod nazivom "Istine i laži o kanonu".

Večeras će pak uslijediti proglašenje pobjednika, ali i monodrama "Prekvalifikovana" Sanele Krsmanović koja će u revijalnom tonu i zatvoriti prvo izdanje Regionalnog festivala monodrame "inBox", navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom