Stranačke aktivnosti     | 18.09.2021. 15:53 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Vidić: KOLOS SDS će pokrenuti inicijativu za smjenu Ljubiše Ćosića


Konferencija lokalne samouprave SDS (KOLOS) podnijeće inicijativu za smjenu LJubiše Ćosića sa mjesta predsjednika Saveza opština i gradova RS jer je svojim nedoličnim ponašanjem i nasiljem prema jednoj ženi nanio nemjerljivu štetu Savezu opština i gradova - istakao je Zoran Vidić, predsjednik KOLOS-a.

"Da bi zaštitili institucije moramo da reagujemo na ovakve izlete primitivizma i nasilja. LJubiša Ćosić je svojim nedoličnim ponašenjem nanio nemjerljivu štetu Savezu opština i gradova i izgubio moralno pravo da vodi ovu veoma važnu instituciju. Očekujemo da će našu inicijativu podržati svi načelnici kojima je do digniteta Saveza opština i gradova" - poručio je Vidić.

On je naglasio da ga je zgrozila informacija da je LJubiša Ćosić pijan nasrnuo na mlađu ženu u jednom kafiću u Istočnom Sarajevu.

"Nadam se da će našom inicijativom smjene nedostojnih kadrova se pokrenuti opšti proces očuvanja digniteta institucija i biću veoma ponosan ako prva institucija u kojoj pokrenemo politiku odgovornosti bude Savez opština i gradova. Ukoliko naša inicijatica za smjenu Ćosića prođe biće to nada da možemo da budemo odgovorno i pravično društvo" - kazao je Vidić.

Sektor za politiku i medije SDS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo