Sport     | 17.09.2021. 18:49 |

Hurem: Čestitam Crnogorkama na požrtvovanosti i borbenosti za pobjedu

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 17. septembra (FENA) – Novi kvalifikacini ciklus, ovog puta za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Australiji i Novom Zelandu, ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je neočekivanim porazom u Trening centru N/FS BiH u Zenici protiv Crne Gore rezultatom 2:3 (2:2).

Gošće su povele s 0:2 golovima Armise Kuč (5. i 9. minuta), ali su izabranice bh. selektorke Samire Hurem poravnale već u 19. minuti. Strijelci su bili gostujuća golmanica Anstasija Krstović (12.-autogol) te kapitenica bh. tima Milena Nilolić (19.) pa se na odmor otišlo s neriješenim rezultatom.

Crnogorke su u novo vodstvo došle u 60. minuti, kada je sigurna iz penala bila crnogorska kapitenica Slađana Bulatović. Gotovo cijelim tokom meča padala je jaka kiša pa je i teren bio nakvašen te nije dozvoljavao da se razvije igra. 

-Teren za igru više je odgovarao Crnoj Gori. Ovo je njihova igra, a mi smo pokazali da se ne možemo snaći po ovakvom terenu. Naša igra ima drugačiji oblik.

Žao mi je što je vrijeme pokvarilo utakmicu, ali sami smo krivi jer smo rano primili dva gola. Nismo ušli u utakmicu kako treba- oprezno i sigurno. Uspjeli smo se vratiti, dali dva gola, pokazali smo da imamo jačinu i kvalitet, ali, jednostavno, ovo vrijeme nije odgovaralo našoj igri- kazala je selektorka Hurem, koja ističe kako joj je žao zbog poraza te da se nada da će u budućnosti sve izgledati puno bolje.

-Nisam zadovoljna. Čestitam Crnogorkama na požrtvovanosti, borbenosti- dva crvena kartona, ali sve za tri boda- podvukla je Hurem.

Slijedi utakmica na Malti, koja je na programu u utorak, 21. septembra, kada očekuje prve bodove u ovim kvalifikacijama.

-Idemo na tri boda, ali ova je utakmica pokazala da ne znate šta vas očekuje. Znamo, radili smo, trenirali smo dobro, ali vrijeme je pokvarilo sve ono što smo mi trebali igrati.

Na Malti igramo na plastičnom terenu. I to će biti jedna promjena, ali očekujem da ćemo sigurno više igrati, da ćemo više doći do izražaja, ali bodovi se osvajaju u na ovaj način- kaže Hurem.

Malta je jučer s 0:7 poražena u gostima kod Danske, dok je u 18.00 sati počeo posljednji meč 1. kola u okviru grupe E, u kojem je Rusija ugostila Azerbejdžan.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

UEFA Liga nacija: Slišković i Šabanagić propuštaju prvi meč protiv Čehinja, upitne Todorić i Piskić

Hurem: Dugo godina smo radili da bismo došli do baraža i vjerujem u ove djevojke

Hurem: Čestitam svojim igračicama na pobjedi, u nastavku će biti lakaše igrati

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'