Sport     | 17.09.2021. 18:48 |

Gradski derbi između Slobode i Tuzla City u subotu na Tušnju

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA 17. septembra (FENA) - Na stadionu Tušanj u Tuzli  u subotu će biti odigran gradski derbi između FK Sloboda i FK Tuzla City.

Kako su najavili danas iz ta dva kluba, visokopozicionirane ekipe na tabeli Premijer lige BiH će navijačima pružiti vrhunski fubal.

- Tuzla City je sigurno jedna kvalitetna ekipa, očekujemo dobru atmosferu. Pripreme za utakmicu teku po planu. Nadam se da ćemo svi u dobrom raspoloženju dočekati taj susret - izjavio je Mladen Veselinović, prvotimac Slobode.

Od osnivanja Tuzla Citya pa do danas sa Slobodom su odigrali deset utakmica od čega Tuzla City ima četiri pobjede, Sloboda dvije, a četiri utakmice su završene neriješeno.

- Imamo veliki motiv da se borimo za pobjedu s obzirom na to da je Tuzla City prvi na tabeli i da trenutno dobro igraju - izjavio je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Slobode.

Dženis Ćosić, član stručnog štaba FK Tuzla City je kazao kako je većina igrača igrala u jednom ili drugom klubu te da zbog toga ta utakmica ima posebnu draž.

- Raduje nas sjajna atmosfera u ekipi i oko kluba. Pokazat ćemo kvalitetnu igru koja će nadam se donijeti pobjedu FK Tuzla City - izjavio je Ćosić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Fudbaleri Tuzla Cityja pobijedili Široki Brijeg

Istraga protiv Mancinija zbog mahanja zastavom Lazija sa štakorom

Slavko Petrović nije više trener FK Tuzla City

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta