Stranačke aktivnosti     | 17.09.2021. 15:17 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost potpredsjednika PDP-a Igora Crnadka

- Kao narodni poslanik, pozivam pravosudne organe Republike Srpske da se odupru pritiscima i profesionalno dovedu do kraja posao vezano za istragu višemilionske pljačke narodnog novca koja se odigrala tokom pandemije korona virusa u Republici Srpskoj. Niko nije kriv dok se to ne dokaže na sudu, ali neprihvatljive su izjave da je istraga protiv kriminala „napad na srpsko jedinstvo“, jer Republika Srpska se ne brani džinovskim zastavama, nego jačanjem svojih pravosudnih i drugih institucija. Nijedna srpska zastava, ma kako velika bila, ne smije biti paravan iza kojeg se krade na javnim nabavkama i izvlači ogroman novac u privatne džepove, rekao je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak.

Crnadak kaže da U akciji vezanoj za aferu „Institut za javno zdravstvo“ nije bilo ni Bakira, ni OHR-a, ni Vašingtona, ni drugih „srpskih neprijatelja“, samo inspektori i tužioci Republike Srpske.

- Javnost Republike Srpske ne očekuje da neko za nekoga „stavi ruku u vatru“ ili da sluša kako je neko dobar i školovan čovjek, nego očekuje precizne odgovore o provedenim procedurama javnih nabavki i o ogromnoj profiterskoj razlici u cijenama. Svako ko o tome nešto zna treba da pristupi nadležnim institucijama, a posebno sve o tome treba da kažu osobe koje su bile odgovorne za ove nabavke u javnim institucijama, ističe Crnadak.

On kaže da javnost treba da sazna sve do kraja, posebno kakav je bio tok novca, nakon što je isplaćen firmama koje su dobile poslove pod istragom, da li je bilo velikih podizanja gotovine, sumnjivih transakcija u inostranstvo, na privatne račune i slično.

- Povodom ovog slučaja, takođe podsjećam javnost da predsjednik RS Željka Cvijanović i premijer RS Radovan Višković nikada nisu ispunili obećanje dato na sjednici Narodne skupštine RS, kada se donosila odluka o ukidanju vanrednog stanja, da će sve javne nabavke provedene za vrijeme vanrednog stanja biti javno objavljene, sa podacima o vrijednosti nabavke, predmetu nabavke i firmi koja je dobila posao. Gospođo Cvijanović i gospodine Višković, dajte ovu informaciju na uvid javnosti Republike Srpske, valjda vam je jasno da više nemate šta čekati, zaključuje Crnadak.



Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom