Svijet     | 17.09.2021. 13:15 |

Pakistanski premijer i iranski predsjednik o Afganistanu

FENA Internet

ISLAMABAD, 17. septembra (FENA) - Pakistanski premijer sastao se s iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem, a tema razgovora je bila Afganistan.

U saopćenju Ministarstva vanjskih poslova u petak se navodi da su se dvojica čelnika sastali na margini sastanka Šangajske organizacije za saradnju u tadžikistanskom gradu Dušanbeu. Rasprava se fokusirala na Afganistan i druga bilateralna pitanja, pri čemu je pakistanski premijer Imran Khan podcrtao vitalni interes svoje zemlje za miran, stabilan i prosperitetni Afganistan.

Khan je u posjeti Tadžikistanu kako bi učestvovao na sastanku članova organizacije iz Kine i Rusije. Afganistanska budućnost dominirala je samitom, prenosi AP.

Talibani su prošlog mjeseca preuzeli kontrolu nad Afganistanom. Do sada Pakistan, kao i druge zemlje, nije priznao novu talibansku vladu. Pakistan kaže da će svaka takva odluka biti objavljena nakon konsultacija sa svjetskom zajednicom.

Prema izjavi, Khan je rekao da je neophodno poduzeti hitne korake za stabilizaciju sigurnosne, humanitarne i ekonomske situacije u Afganistanu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bombardovana baza proiranskih snaga u Iraku

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'