Bosna i Hercegovina     | 17.09.2021. 13:50 |

Potpisani ugovori sa privatnim predškolskim ustanovama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović potpisala je ugovore sa svim registriranim privatnim predškolskim ustanovama za program sufinansiranja boravka djece u njihovim ustanovama.  

Cilj Vlade Kantona Sarajevo je da subvencijom boravka u privatnim vrtićima obuhvati što veći broj djece.

- Ponovljenim javnim pozivom za privatne vrtiće sada smo obuhvatili sve privatne predškolske ustanove. Nastavljamo unapređivati ovu aktivnost, tako što ćemo u narednom periodu napraviti jasan put za privredna društva koja pružaju cjelodnevnu brigu za djecu, a koja žele registrirati cjelovit odgojno-obrazovni  program - istakla je ministrica Hota-Muminović.

Najavila je i da će biti ponovljen javni poziv za roditelje čija su djeca prvi put na listi čekanja evidentirana u toku 2021. godine, a koji se nisu prijavili na javni poziv iz augusta ove godine.

Također je kazala i kako se nastavlja sufinansiranje boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama u školskoj 2021/2022. godini, a koja su bila obuhvaćena programom sufinansiranja u školskoj 2019/2020. i 2020/2021. godini.

- Dakle, roditelji čija su djeca bila obuhvaćena programom sufinansiranja u 2019. i 2020. godini nastavljaju koristiti pravo na subvenciju u 2021/22. godini i to tako što će se prijaviti privatnoj  predškolskoj ustanovi koji dijete pohađa - dodala je Hota-Muminović 

Vlada Kantona Sarajevo će u školskoj 2021/2022. godini sufinansirati boravak djece u mjesečnom neto iznosu od 200 KM, po jednom djetetu, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!