Bosna i Hercegovina     | 17.09.2021. 12:53 |

Ljekarska komora TK - Nije zatražena saglasnost Komore za održavanje simpozija

FENA Saopćenje

TUZLA/SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Od Ljekarske komore Tuzlanskog kantona (TK) niko nije zatražio saglasnost o održavanju simpozija čija je tema smanjenje smrtnosti majki i napredak u kliničkoj medicini, saopćeno je iz te komore.

- Ljekarska komora TK obavještava javnost da nije upoznata s održavanjem ovog simpozija. Niko od organizatora ili pokrovitelja nije je obavijestio niti zatražio saglasnost. Obaveza je da svaki ljekarski stručni skup na području TK blagovremeno bude najavljen i održan uz saglasnost Ljekarske komore TK. Komora nije dala saglasnost i neće priznati i kategorizirati niti će učesnici simpozija moći koristiti prava iz učešča, edukacije i bodovanja s ovog skupa. Protiv organizatora - članova Ljekarske komore TK će organi Komore pokrenuti disciplinski postupak - navedeno je u saopćenju čiji je potpisnik predsjednik Komore Harun Brkić.

Prema daljnjim navodima, Komora je iz medijskih objava saznala o održavanju tog simpozija u Tuzli 17. i 18. septembra pod pokroviteljstvom Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona, u organizaciji Internacionalne akademije perinatalne medicine i Internacionalne akademije nauka i umjetnosti BiH.

 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tuzlanski kanton - Svim osnovcima osigurani besplatni udžbenici

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona izvršena 72 inspekcijska nadzora

Doznačavanje sredstava Federalnom zavodu PIO za pomoć penzionerima Tuzlanskog kantona

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta