Sport     | 17.09.2021. 11:15 |

Vlada TK objavila javne pozive za sportske stipendije i podršku mladima

FENA Saopćenje

TUZLA, 17. septembra (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona (TK) je objavila javne pozive za dodjelu sportskih  stipendija za 2021.  godinu i za odabir korisnika u okviru programa podrške mladima.

Kada je u pitanju podrška mladima radi se o tri programa i to subvencioniranje kamata na kredite za stambeno zbrinjavanje mladih, subvencioniranje troškova mladima za smještaj i boravak djece u predškolskim ustanovama i finansiranje i sufinansiranje projekata omladinskih udruženja.

Sve potrebne detalje i prijave obrasce zainteresirane osobe mogu preuzeti sa web stranice Vlade Tuzlanskog kantona.

U okviru programa za dodjelu sportskih stipendija, Kantonalna vlada i Ministarstvo kulture, sporta i mladih su osigurali 80.000 KM, a stipendije su namijenjene sportistima koji  su ostvarili zapažene  ili  perspektivne  sportske  rezultate  ili  sportske rezultate specijalne olimpijade, i sportistima - učenicima koji su se takmičili na Malim olimpijskim igrama TK i zvaničnim školskim takmičenjima organizovanim na nivou FBiH.

Pravo na dodjelu stipendije nemaju osobe koje se takmiče u kategoriji mlađoj od 14 godina, osim ako se radi o sportisti-učeniku, osobe koje u okviru sportske organizacije obavljaju funkciju trenera ili drugog stručnog lica, osobe koje imaju potpisan profesionalni ugovor sa određenom sportskom organizacijom, kojima je, od evropske i svjetske sportske federacije izrečena pravosnažna mjera zabrane takmičenja, te osobe kojima je izrečena pravosnažna kazna zbog kršenja antidoping pravila.

U okviru programa Podrška mladima Vlada i Ministarstvo su osigurali ukupno 240.000 KM, od čega 125.000,00 KM za subvencioniranje kamata na kredite za stambeno zbrinjavanje mladih, 80.000,00 KM za subvencioniranje troškova mladima za smještaj i boravak djece u predškolskim ustanovama i 35.000,00 KM za finansiranje i sufinansiranje projekata omladinskih udruženja.

Javni poziv za dodjelu  sportskih  stipendija  za  2021.  godinu je otvoren do 30.septembra 2021. godine, dok je javni poziv za odabir korisnika u okviru programa podrške mladima otvoren do 2. oktobra 2021.godine, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

'Razgovoruša' mladih i vlasti 18. travnja u Širokom Brijegu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!