Stranačke aktivnosti     | 16.09.2021. 15:35 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Stranka za Bosnu i Hercegovinu podržava odluku grupe bošnjačkih odbornika u Skupštini opštine Srebrenica da ne prisustvuju sjednici na kojoj je smijenjen predsjedavajući Skupštine Ćamil Duraković.

Odluka odbornika Salke Tursumovića da prihvati kandidaturu za predsjedavajućeg i bude izabran glasovima srpskih odbornika je njegova lična odluka i nije u skladu sa dogovorom bosnjačkih odbornika sa sastanka koji je održan jutros.

U budućem radu Skupštine opštine Srebrenica Stranka će podržavati odbornike koji nastupaju jedinstveno, a među kojima je i naš odbornik Bernis Ademović, i insistirati da se interesi i prava Bošnjaka povratnika zastupaju na način kako je to jučer učinila poslanica u Skupštini RS Begija Smajić, a ne kao odbornik Salko Tursumović koji je suprotno dogovoru grupe vijećnika prihvatio da bude izabran isključivo glasovima srpskih odbornika.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Omerović: Zdravstvo ove godine troši tri milijarde maraka na nivou Federacije BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom