Bosna i Hercegovina     | 16.09.2021. 15:40 |

UNHCR - Uskoro novo igralište u osnovnoj školi 'Harmani II' u Bihaću

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 16. septembra (FENA) – Uskoro će đaci JU OŠ "Harmani II" Bihać dobiti novo multifunkcionalno igralište, sportski prostor u kojem će moći imati nastavu iz tjelesnog odgoja, ali i gdje će djeca iz lokalne zajednice, djeca izbjeglice i migranti, moći provoditi svoje slobodno vrijeme i uživati u novim sadržajima.

Igralište će se prostirati na 900 kvadratnih metra te će sadržavati teren za nogomet, košarku, odbojku i rukomet, prateću opremu i infrastrukturu, a na teren će biti postavljena namjenska plastična podloga koja se koristi i za profesionalne sportske terene.

Ukupna procijenjena vrijednost planiranih radova je 166.000 KM.

Direktor škole Amir Fajić je istakao da je projekt rezultat sinergije OŠ "Harmani II", Vlade USK, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK i UNHCR-a.

Voditelj terenskog ureda UNHCR-a u Bihaću Vahidin Ogrešević izrazio je zadovoljstvo što se pruža prilika da podrže inicijativu koja donosi nešto novo u lokalnu zajednicu, te kazao da je učešće u projektu i simbolična gesta zahvale građanima Grada Bihaća za svu podršku izbjeglicama i migrantima koju nesebično pružaju.  

Fokus projekta je na društvenoj koheziji i podršci lokalnim zajednicama za projekte koji mogu donijeti koristi i lokalnim zajednicama i osobama u pokretu.

Izgradnja igrališta je sufinansirana kroz zajednički projekt UNHCR-a i IOM-a „Jačanje socijalne kohezije u zajednicama u kojima borave ljudi u pokretu“, finansiran sredstavima Instrumenta Evropske unije za doprinos stabilnosti i miru. (IcSP).

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

UNHCR: Nastavak američke pomoći od vitalnog značaja za povratak izbjeglica u Ukrajinu

Deset termina koji su se najviše koristili u 2023.

Događaji koji su obilježili 2023. godinu - Od rata Izraela i Hamasa do utrke na Mjesecu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo