Bosna i Hercegovina     | 16.09.2021. 14:28 |

Vlada FBiH dala suglasnost za zaključivanje ugovora o regresiranju kamata

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. rujna (FENA) - Federalna vlada danas je u Mostaru dala prethodnu suglasnost za zaključivanje Ugovora o realizaciji aktivnosti regresiranja kamata - Garancijski fond između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Razvojne banke Federacije BiH.

Cilj je omogućiti korisnicima koji su kreditno zaduženi po Kreditno-garantnom programu za mikro, mala i srednja poduzeća i Kreditno-garantnom programu za obrtnike i ostale samostalne gospodarske djelatnosti, kao i za kreditno-garantne programe koji su objavljeni u 2021. godini, da dobiju grant sredstva na ime subvencioniranja dijela troškova kamate.

Namjena je refundiranje dijela kamate na kvartalnoj razini na odobrene kredite, a korisnici su subjekti malog gospodarstva koji su kreditno zaduženi po postojećim programima ili će biti zaduženi u idućem razdoblju u okviru ova dva kreditno-garantna programa, koji su na snazi od 1. lipnja 2021. godine.

Ukupan iznos sredstava namijenjenih za subvencioniranje dijela kamate je 6.000.000 maraka i ona su osigurana ovogodišnjim Proračunom FBiH.

Subvencije će biti odobravane korisnicima kreditnih sredstava do kraja fiskalne godine, odnosno do 31. prosinca 2021. godine, a visina subvencionirane kamatne stope do 4,5 posto.

Subvencije mogu, bez javnog poziva i po automatizmu, koristiti svi subjekti malog gospodarstva koji su korisnici kredita po kreditno-garantnim programima za 2020. godinu, kao i budući korisnici kredita po programima za 2021. godinu za prvi, drugi, treći i četvrti kvartal 2021. godine, ukoliko su uredno izmirili sve kreditne obaveze.

Za potpisivanje Ugovora s Razvojnom bankom FBiH danas je ovlašten federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!