Sport     | 16.09.2021. 12:40 |

Miljanović: Ništa osim tri boda protiv Širokog Brijega nas ne zadovoljava

FENA Haris Dedović

BANJA LUKA, 16. septembra (FENA) - Fudbaleri banjalučkog Borca u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra dočekuju ekipu Širokog Brijega.

Nakon izuzetno lošeg otvaranja sezone aktuelni prvak BiH je u posljednje tri utakmice osvojio pet bodova, a na posljednjem gostovanju na Tušnju odigrali su neriješeno sa "zahuktalom" Slobodom. Uoči sutrašnjeg meča u klubu su optimisti, iako očekuju izuzetno težak posao.

- Znamo da nas očekuje jako tvrd protivnik. U dosadašnjih osam kola primili su samo dva gola, doduše nisu ni dali puno, svega tri. To podrazumijeva da nas očekuje dobro organizovana i kompaktna ekipa što se tiče defanzivne igre, koja gaji atraktivan fudbal, imaju razrađen sistem igre. Sa dva pojačanja iz Hrvatske, Mujanom i Blagaićem, koji imaju brzinu, dobri su u tranzicijama, tehnički su potkovani, mislim da će Široki sa njima dvojicom dobiti taj dio ofanzivne igre što im je falio do sada - kazao je trener Borca Nemanja Miljanović .

Uprkos tome, u banjalučkom timu nadaju se pobjedi.

- Nama ne odgovara ništa osim tri boda. Igramo kući i to je jedino što nas zadovoljava - dodao je.

Napadač Jovo Lukić također je optimist kada je u pitanju sutrašnji meč.

- Očekuje nas teška utakmica protiv veoma kvalitetnog protivnika. Pružićemo maksimum da uzmemo tri boda jer igramo kući gdje smo uvijek favoriti. Dobro smo radili cijele sedmice, pripremali se za utakmicu, radili analizu protivnika i nadam se da će tri boda ostati u Banjoj Luci - kazao je Lukić.

Susret između Borca i Širokog Brijega igra se u petak u 20 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Glavni sudija meča je Admir Musić iz Sarajeva.

Borac trenutno zauzima deveto mjesto sa sedam bodova i utakmicom manje, dok je Široki Brijeg sedmi sa devet osvojenih bodova.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rukometaši Goražda sutra dočekuju ekipu Izviđača

NK Široki Brijeg: Izgubili smo utakmicu zbog kardinalnih pogrešaka sudaca

Nogomet - Igman upisao važna tri boda u borbi za opstanak

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije