Regija     | 15.09.2021. 20:51 |

Vučić: Vodit ću Srbiju da bude još jača i snažnija

FENA Internet

BEOGRAD, 15. rujna (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu da će voditi Srbiju da bude još jača i snažnija, da može da pomogne Republici Srpskoj, nikad ne dirajući u pravo Bosne i Hercegovine, prenose srbijanski mediji.

- Da nam se više nikad ne ponove ni Jasenovac, Jadovno, Prebilovci, 'Bljesak', 'Oluja', niti bilo što drugo… To je naš zavjet - rekao je Vučić na centralnom obilježavanju Dana srpskog jedinstva.

On je poručio da "samo jednu stvar mora da kaže svima koji su prethodnih dana prijetili Srbiji, koji su izmišljali izjave koje nije dao, riječi koje nikad nije izgovorio, a to im je bilo potrebno da još jedan žig sramote stave na čelo srpskom narodu i Srbiji".

- Ne pada mi na pamet da vam se pravdam čak ni za vaše izmišljotine, niti da se izvinjavam za bilo što, već ću svom snagom i dušom – voditi Srbiju da bude još jača - kazao je Vučić.

- Za sve ljude na Balkanu mora važiti isto, da budu slobodni. Nije to nikakav 'srpski svet' za koji nas optužuju, to je svijet slobodnih, to je sveto onih sa svojim imenom - naglasio je srbijanski predsjednik.

 Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je kako je Republika Srpska ponosna što je zajedno s Republikom Srbijom usvojila Zakon o zaštiti ćirilice te da vjeruje da je to jedan u nizu onih koji će usvojiti zajedno.

- Ne želimo druge da asimiliramo, da drugima naškodimo, već samo vodimo politiku zajedništva. I to nije ništa različito od drugih. Mi imamo svoju Republiku, ali naša zemlja je Srbija. Vjerujem da je ovo vijek našeg ujedinjenja i vijek jedinstva. I ne pozivamo na mir, već na mir, suradnju i međusobno uvažavanje. Hoćemo jedinstvo u miru s drugima, ali nemojte nam braniti da slavimo svoje praznike, da branimo svoje svetinje - poručio je Dodik.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

U Srbiji potraga za nestalom dvogodišnjom djevojčicom, aktiviran alarm

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo