Stranačke aktivnosti     | 15.09.2021. 18:00 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost

- Očekujem da današnja hapšenja predstavljaju konačni početak obračuna pravosuđa sa počiniocima „kovid afera“, koje Republiku Srpsku potresaju još od početka pandemije, a na koje mi ukazujemo i podnosimo krivične prijave već više od godinu dana. Nadam se da će slučajevi koji su rezultirali današnjim privođenjima dobiti svoj konačni epilog pred pravosudnim organima. Niko ne smije biti amnestiran ukoliko je počinio krivično djelo, bez obzira na političku pripadnost i uticaj koji kroz to ima, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On kaže da su brojne afere već otkrivene i postoji osnov sumnje da je kroz njih počinjeno i više krivičnih djela, ali da pravosuđe do sada nije reagovalo.

- Podsjetiću da osim afere preprodaje maski, još čekamo na istragu u slučaju višemilionske pljačke kroz kupovinu respiratira, da još nije utvrđena odgovornost za pokušaj kupovine šatorske konstrukcije koju su nazivali bolnica i mnoga druga djela. Očekujem da istražni i pravosudni organi rade svoj posao i u tim slučajevima, kada su zgrtani milioni maraka dok su ljudi u strahu sjedili zatvoreni u kućama, rekao je Borenović, podsjetivši da je i on lično dobijao prijetnje zbog javnog iznošenja prljavih poslova porodica bliskih vladajućem režimu.

Borenović je dodao da kriminalci ne biraju dan kada će činiti krivična djela, da za njih nema sveca, ni praznika, pa tako ne treba birati kada će biti privođeni i hapšeni.

- Zato su ružne izjave da nisu trebali baš danas biti privedeni. Dan srpskog jedinstva ne treba biti prepreka da organi gonjenja rade svoj posao, budući da je takvima svaki dan, dan kriminalnog ujedinjenja.


S poštovanjem,

Banja Luka, 15.9.2021.

Informativna služba PDP-a

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo