Regija

Sjeverna Makedonija: Odbijena dva hakerska napada na proces popisa

Agencije

SKOPLJE, 15. rujna (FENA) - Hakeri su dva puta pokušali provaliti u sustav popisa u Sjevernoj Makedoniji, što je uspješno odbijeno, izjavio je danas direktor Državnog zavoda za statistiku Apostol Simovski i dodao da je web stranica Zavoda pod stalnim napadima hakera.

"Naša stranica je stalno hakirana i to je vjerojatno razlog što radi tako loše. U dva slučaja smo imali pokušaj hakiranja samog procesa popisa, ali su oba uspješno odbijena i nije pričinjena nikakva šteta", rekao je Simovski.

On je rekao da ne zna odakle dolaze ti napadi, ali je dodao da mogu doći s bilo koje lokacije, a da ona ostane nepoznata.

Istaknuo je kako postoje grupe koje žele da ovaj proces propadne i javno pozivaju građane da se ne prijavljuju za popis i naveo da ne može shvatiti zašto su te grupe protiv popisa, prenosi Tanjug.

Simovski je podvukao kako nijedan politički subjekt nije vršio pritisak na Zavod kako da provede popis i da su taj proces podržali i vlast i opozicija.

Prema njegovim riječima, do sada je za popis registrirano više od 600.000 građana.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.