Svijet     | 15.09.2021. 09:46 |

Putin samoizolaciju opisao kao 'test' za Sputnik V

FENA Internet

MOSKVA, 15. septembra (FENA) - Ruski predsjednik Vladimir Putin opisao je samoizolaciju u kojoj se nalazi nakon “cjelodnevnog” izlaganja kontaktu koji je bio zaražen koronavirusom kao “test” za rusku vakcinu Sputnik V protiv virusa.

Putin (68) dao je taj komentar tokom video konferencije sa članovima vlade i čelnicima vladajuće stranke Ujedinjena Rusija, javlja Radio Slobodna Evropa. 

“Nekoliko ljudi u mom užem krugu se razboljelo, a jedan od tih zaposlenika je osoba koja radi u mojoj neposrednoj blizini”, rekao je Putin dodajući da je razgovarao s neidentifikovanom osobom neposredno prije no što je tom čovjeku pozlilo.

“Razgovarao sam sa njim cijeli dan ranije”, rekao je Putin uz dodatak da su bili “u veoma bliskom kontaktu”.

Putin je objasnio da je i kontakt bio vakcinisan, ali da mu je nivo antitijela opao, nakon čega je ponovo vakcinisan i “tri dana nakon vakcinacije se razbolio”.

Ruski predsjednik koji je ranije tvrdio da je potpuno vakcinisan Sputnikom V, opisao je svoju trenutnu situaciju kao “prirodni eksperiment”.

“Da vidimo kako će Sputnik V raditi u praksi”, rekao je Putin i dodao da su testovi pokazali da su njegova antitijela visoka.

Ruski predsjednik je u ponedjeljak prisustvovao nekoliko javnih događaja, uključujući sastanak sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom u Moskvi i ruskim paraolimpijskim timom. Takođe je prisustvovao vojnim vježbama koje su se odvijale u koordinaciji s Bjelorusijom.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kremlj - Rusija nije uključena u bilo kakve razgovore o mirovnim inicijativama u Ukrajini

Rusija tvrdi da su napadači na koncertnu dvoranu kod Moskve povezani s 'ukrajinskim nacionalistima'

Ruski vojni avion srušio se u more kod Krima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo