Sport     | 14.09.2021. 19:28 |

Sarajka Ajna Maljanović najperspektivnija takmičarka turnira u Bugarskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. septembra (FENA) - Članice sarajevskog Kluba ritmičke ginmastike KRG Victoria vratile su se zadovoljne s internacionalnog turnira 'Queen of Aida', koji je proteklog vikenda održan u gradu Haskovo u Bugarskoj.

Na dvodnevnom turniru zavidne rezultate ostvarile su takmičarke A programa  - Ajna Maljanović osvojila je 3. mjesto u višeboju, 1. mjesto rekvizit čunjevi i 3. mjesto rekvizit lopta, Hened Borovac Bekaj 2. mjesto u višeboju, 2. mjesto rekvizit čunjevi i 1. mjesto obruč.

Hena Ahmetspahić 1. mjesto u višeboju, 1. mjesto rekvizit čunjevi i 1. mjesto lopta, Sajra Mulahmetović višeboj 1. mjesto, bez rekvizita 1.mjesto i rekvizit obruč 1. mjesto, Dalija Ajanović višeboj 3.mjesto, bez rekvizita 1.mjesto i lopta 1.mjesto, Ajša Džakmić višeboj 2.mjesto, bez rekvizita 3.mjesto, obruč 1.mjesto, Emina Karović višeboj 2.mjesto, bez rekvizita 2.mjesto i lopta 3.mjesto, Arisa Salihagić višeboj 3.mjesto, bez rekvizita 3.mjesto, vijača 3.mjesto.

Sjajne su bile i takmičarke B programa. Lamija Spahić je osvojila 3.mjesto u višeboju, 1.mjesto obruč i 1.mjesto lopta, Mona Kerla je izborila 2. mjesto u višeboju, 1.mjestorekvizit lopta, 2.mjesto obruč, kao i Ajra Salihagić kojoj je pripalo 3.mjesto u višeboju i 2.mjesto rekvizit lopta.

Trenerica Almedina Zajko kaže da su ponosni na takmičarke, njihove uspjehe, ponašanje i odgoj. Djevojčice su uzrasta od osam do petnaest godina i lijepo su se družile, a u povratku svakako bilo je i mnogo više povoda za dobro raspoloženje.

Posebno priznanje pripalo je juniorka Ajni Maljanović koja je proglašena najperspektivnijom takmičarkom ovogodišnjeg turnira 'Queen of Aida'.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!