Bosna i Hercegovina     | 14.09.2021. 16:47 |

Tužilaštvo TK - Hapšenje Husića na osnovu naredbe Okružnog suda u Bijeljini

FENA Saopćenje

TUZLA, 14. septembra (FENA) - Tužilaštvo Tuzlanskog kantona saopćilo je da su, u slučaju hapšenja Behrudina Husića iz Srebrenika, pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA) postupali po međunarodnoj potjernici za lišenje slobode koja je izdata na osnovu naredbe Okružnog suda u Bijeljini, te je na osnovu toga i izvršeno hapšenje Husića.

- Obzirom na to da je do hapšenja došlo na području mjesne nadležnosti ovog tužilaštva, pripadnici SIPA-e su o tome obavijestili dežurnog tužioca. Kako je postojala sumnja da Husić posjeduje oružje u kući, traženo je izdavanje usmene naredbe Općinskog  suda u Srebreniku, uz prethodno odobrenje tužioca. Na osnovu usmene naredbe Općinskog suda u Srebreniku je izvršen pretres objekta te su prilikom pretresa pronađena dva jednokratna raketna bacača (M 80, Zolja), bez municije.

Dakle, ne radi se o predmetu koje vodi Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, nego Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, tako da dežurni tužilac ovog tužilaštva nije izdao bilo kakvu naredbu za hapšenje. Samo je  obaviješten o tome te je kontaktiran radi saglasnosti za usmenu naredbu za pretres zbog sumnji da Husić posjeduje oružje – navodi se iz Kantonalnog tuzilaštvo Tuzlanskog kantona.

Kako se naglašava, povod oglašavanju su ‘današnje izjave medijima sestre uhapšenog Behrudina Husića iz Srebrenika i u kontekstu involviranosti tog tužilaštva u postupku lišenja slobode’.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uhapšeni u akciji FUP-a predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK

Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora Službe za zapošljavanje TK Senada Muhamedbegovića

'Šestorka' okrivljena za organizovanu trgovinu ljudima osuđena na ukupno 74 godine zatvora

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!