Ekonomija     | 14.09.2021. 15:47 |

Kadrić obišao novootvorenu firmu za proizvodnju medicinske opreme u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 14. septembra (FENA) - Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić danas je u krugu bivše fabrike "Tesla" u Brčkom obišao novootvorenu firmu "BTS“ koja se bavi proizvodnjom medicinske opreme.

Gradonačelnik je kazao da je otvaranje "BTS" firme iz Aranđelovca iz Republike Srbije u Brčkom pokazatelj da je Distrikt pogodna destinacija za ulaganje.

"Raduje me da smo u prilici da tradiciju tekstilne industrije u Brčkom ponovo oživimo, da na neki način radnu snagu angažujemo s našeg Zavoda za zapošljavanje i ovo je samo jedna u nizu od investicija koje podstiču proizvodna radna mjesta. Mi ćemo nastaviti s podrškom poslovnoj zajednici i radujemo se da mjere koje Vlada Brčko distrikta poduzima, posebno u razvoju malih i srednjih preduzeća, dobija svoje konture i pozitivno usmjerenje", kazao je Kadrić ističući da najveća zasluga za realizaciju ove investicije pripada savjetniku gradonačelnika Distrikta Milošu Stankiću.

Vlasnik firme "BTS“ iz Aranđelovca Bojan Tomić kazao je da je Distrikt za ulaganja strateški dobra pozicija.

"Položaj Brčkog nam itekako odgovara. Tu su i subvencije koje daje Vlada, a također i jedna od bitnih stvari jeste što Distrikt ima dosta kvalitetne radne snage. 'BTS' isključivo proizvodi medicinske uniforme i ovdje se rade samo dva proizvoda – bluza i pantalone", kazao je Tomić.

Dodao je kako se nada povećanju broja zaposlenih te otvaranju prema Evropskoj uniji.

"Trenutno imamo 17 radnika. U prostoru u kojem se sada nalazimo možemo imati do 25 zaposlenih u smjeni, što znači da možemo imati ukupno 50 radnika i nadamo se da ćemo to dostići. Naš primarni cilj za neku dalju budućnost je otvaranje prema Evropskoj uniji", kazao je Tomić, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo