Svijet     | 14.09.2021. 13:32 |

Vatrogasci uz pomoć kiše pod kontrolu stavili požar na jugu Španije

FENA Internet

MADRID, 14. septembra (FENA) - Vatrogasci su uz pomoć kiše uspjeli pod kontrolu staviti veliki šumski požar koji je izbio prošle sedmice na periferiji Malage. 

Požar je pogodilo periferiju grada Malage u Andaluziji, a brojne vatrogasne ekipe već sedmi dan se bore protiv vatrene stihije koja je uništila 9.670 hektara površine, javlja Anadolija. 

“Kiša je bila veliki saveznik našim hrabrim vatrogascima. Ukinuto je upozorenje. Pred vatrogascima je novi teški izazov potpunog gašenja požara“, kazao je premijer Andaluzije Juanma Moreno.

Španska novinska agencija (EFE) javlja da je iz šest naseljenih mjesta iz planinske regije Berjeje evakuirano više od 2.600 mještana, a da se većina tih ljudi danas vratila na svoja imanja.

U gašenju požara učestvuje blizu 400 vatrogasaca, a pomaže im i španska vojska. U borbu protiv vatrene stihije uključen je 41 kanader i 25 vatrogasnih vozila.

U gašenju požara prošle sedmice je poginuo jedan vatrogasac, a požar u Malagi se smatra jednim od najvećih koji je Španiju pogodio u posljednjih nekoliko godina.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca

Požar kod Šibenika od ponedjeljka ujutro gase i dva kanadera

Španija osudila dvojicu krijumčara ljudima zbog smrti četvorice marokanskih migranata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta